Σεπ 21 2013

Διημερίδα με θέμα «Κυριότερα Νοσήματα των Μελισσών και Τρόποι Καταπολέμησής τους»

Δημοσιευμένο στα Νέα του Ομίλου, Νέα του κλάδου Κτηνιατρικών Φαρμάκων & Διατροφικών

Κυριότερα Νοσήματα των Μελισσών και Τρόποι Καταπολέμησής τουςΚυριότερα Νοσήματα των Μελισσών και Τρόποι Καταπολέμησής τουςΚυριότερα Νοσήματα των Μελισσών και Τρόποι Καταπολέμησής τουςΚυριότερα Νοσήματα των Μελισσών και Τρόποι Καταπολέμησής τουςΚυριότερα Νοσήματα των Μελισσών και Τρόποι Καταπολέμησής τουςΚυριότερα Νοσήματα των Μελισσών και Τρόποι Καταπολέμησής τουςΚυριότερα Νοσήματα των Μελισσών και Τρόποι Καταπολέμησής τουςΚυριότερα Νοσήματα των Μελισσών και Τρόποι Καταπολέμησής τουςΚυριότερα Νοσήματα των Μελισσών και Τρόποι Καταπολέμησής τουςΚυριότερα Νοσήματα των Μελισσών και Τρόποι Καταπολέμησής τους

Η PROVET & H BAYER ΧΟΡΗΓΟΙ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ – ΜΕΛΙΣΣΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ: Ε.Κ.Ε. 21 & 22/9/2013

Η PROVET και η BAYER ήσαν χορηγοί στη διημερίδα που διοργανώθηκε από την Ε.Κ.Ε. στα γραφεία της, το Σαββατοκύριακο 21ης και 22ας Σεπτεμβρίου 2013. Η διημερίδα αυτή, με τίτλο «Κυριότερα Νοσήματα των Μελισσών και Τρόποι Καταπολέμησής τους» κάλυψε όλο το φάσμα της μελισσοκομίας και χωρίστηκε σε δύο βασικά μέρη, το θεωρητικό και το πρακτικό. Η εκδήλωση ήταν επιτυχημένη και προσέλκυσε αρκετές συμμετοχές, τόσο από την Αθήνα όσο και από την επαρχία, παρά τον εξειδικευμένο της χαρακτήρα.

Διακεκριμένοι ομιλητές αναφέρθηκαν στα ακόλουθα θέματα:

  • Οι γενικές αρχές της μελισσοκομίας και τα βασικά νοσήματα των μελισσών στην Ελλάδα (Η. Παπαδόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Κτηνιατρικής Θεσσαλονίκης)
  • Η εφαρμογή ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος επιτήρησης των απωλειών στις αποικίες των μελισσών (Δρ Δ. Βουρβίδης, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων)
  • Δειγματοληψία και αποστολή υλικού στο εργαστήριο (Δρ Σ. Μπουτσίνη, Ινστιτούτο Λοιμωδών & Παρασιτικών Νοσημάτων)
  • Αλλεργία στο δηλητήριο της μέλισσας: μηχανισμοί και αντιμετώπιση (Α. Τυλιγάδα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Αθηνών & Α. Χλίβα, Επιμελήτρια ΄Β, Μονάδα Αλλεργιολογίας, ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟ» ΕΚΠΑ)
  • Τέλος, ο προσκεκλημένος ομιλητής της BAYER, Dr Klemens Krieger, επικεντρώθηκε στο πολύ ενδιαφέρον θέμα: «Τι σκοτώνει τις μέλισσες, τα εντομοκτόνα ή τα παράσιτα»

Στην πρακτική άσκηση, που έγινε με συντονιστή τον Η. Παπαδόπουλο, δόθηκαν οδηγίες για την επιθεώρηση της κυψέλης, παρουσιάστηκαν τα μελισσοκομικά εργαλεία και έγινε επιθεώρηση των μελισσών και του γόνου.

Η διημερίδα «συνεχίστηκε» και το βράδυ του Σαββάτου με δείπνο στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, με φόντο τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα της συλλογής του Μουσείου, αλλά και την Ακρόπολη σε ένα μαγευτικό βράδυ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλεφωνικό κέντρο (+30) 210 55 08 500, Εmail:

Κλάδος Κτηνιατρικών Φαρμάκων και Διατροφικών

Tel.: (+30) 210 55 75 770-3, Fax.: (+30) 210 55 75 830,

Κλάδος Τροφών & Αξεσουάρ Μικρών Ζώων

Tel.: (+30) 210 55 75 770-3, Fax.: (+30) 210 55 75 830,

Κλάδος Provet International

Tel.: (+30) 210 55 08 500,

Τμήμα Φαρμακοεπαγρύπνησης – Αναφορά Ανεπιθύμητων Ενεργειών Φαρμάκων

Για οποιαδήποτε αναφορά ανεπιθύμητης ενέργειας ύστερα από τη χρήση των κτηνιατρικών φαρμάκων της PROVET, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Φαρμακοεπαγρύπνησης:

Τηλ.: (+30) 210 55 08 777(24 ώρες), Fax.: (+30) 210 55 75 830(24 ώρες),

Πού βρίσκονται τα γραφεία της Provet;

Τα γραφεία της Provet βρίσκονται στη διασταύρωση των οδών Νικηφόρου Φωκά & Αγ. Αναργύρων, 193 00, στον Ασπρόπυργο Αττικής. Δείτε το χάρτη με τις οδηγίες πρόσβασης, όπου μπορείτε να βρείτε και σύνδεσμο τοποθεσίας για χρήση σε κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές με συστήματα πλοήγησης (GPS).

Θέλω να ενημερωθώ για τα webinars.

Διοργανώνονται webinars για τους Κτηνιάτρους & τους Φοιτητές Κτηνιατρικής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Αποστολή Βιογραφικού Σημειώματος: